Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dík za zasvěcené a podrobné informace.

Od "našich" demagogických médií, sloužících jako nástroj propagandy a ne k informování veřejnosti, se nic takového nedovíme.

1 1
možnosti

Ještě dnes pláču nad osudem peruánské dřevěné fregaty Independiencia, záludně potopené chilským námořnictvem v pacifické válce.;-( Jo Chile tehdy podporovali angličtí a možná i američtí imperialisté, majitelé dolů. 

Vždycky když dopíjím sedmičku vína Tarapaca, vzpomenu si na smutný osud této bolivijské provinice a zase pláču .;-(

To je dobře, že Evo buduje špitály a školy. Hugo prý jich také hodně vybudoval podél Orinoka. Ať je mu země lehká / zase pláču ;-(.

Jinak díky za pěkný článek. Kdyby se volil nějaký velvyslanec pro Jižní Ameriku,máte můj hlas. Ale on se volit nebude, zase tam půjde nějaký Zemanův podržtaška. No a kdyby

to měl být Klaus, tak skočím z mostu nad Černým potokem / Bruntál/. ... zase pláču ;-(

Karma.-;-(

0 1
možnosti

Díky. Víte, že víno Tarapacá nepochází z provincie Tarapacá (tam je jen poušť), ale provincie Maule, asi 2 hodiny na jih od Santiga?

Navštívil jsem všechna místa pacifické války i všechna muzea, je moc zajímavá. Ještě podivnější je ale válka o Chaco, jeden z mála příkladů, kdy nadnárodní společnosti (ropné) vehnaly státy do války. V létě jsem byl v Chacu u paraguayských hranic, neuvěřitelný kraj...

0 0
možnosti

Autor,díky za velmi zajímavý článek.A jako bonus karma. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Po semestru na Univerzitě v Buenos Aires, aktuálně v posledním ročníku VŠE v Praze. Zimní semestr 2013 jsem strávil na Katolické univerzitě v Santiagu de Chile.

Zaměřuji se na ekonomiku, politiku, dějiny a nerovnost v rozvojových zemích, v prvé řadě Latinské Americe. Svými články chci přispět k lepšímu povědomí Čechů o tomto překrásném regionu, neboť naše média jej opomíjí. 

Zamilován do Latinské Ameriky a jedné Chilanky, podnikl jsem několik cest do Chile, Argentiny a Uruguaye, projel křížem krážem Bolívii, prošel Velikonoční ostrov a navštívil Peru a Dominikánskou republiku.

Seznam rubrik