Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Socialni davky, demotivujici odmeny pro parazity. Socialni pravo na cestovani. Agresivni odbory. Minimalni vydaje na obranu. Pripomina me to cestu, kterou nastupuje EU. Nejaky cas to potrva, ale vysledky jsou kupodivu vsude stejne.

1 0
možnosti
JS

Velmi zajímavý blog, ale trochu jste opomenul vojenskou juntu. Vojenská junta se v Argentině dostala k moci 23. března 1976, kdy vojáci svrhli prezidentku Isabelu Perónovou. Generálové za podpory Washingtonu a zpočátku i katolické církve rozpoutali tvrdé represe proti svým odpůrcům. Během takzvané Špinavé války zmizely tisíce levicových aktivistů, peronistů, studentů, odborářů a novinářů. Oblíbenou metodou vojáků při likvidaci opozice bylo házení živých vězňů z letadel do moře.

V čele režimu stál triumvirát nejvyšších představitelů armády: generál Jorge Rafael Videla, admirál Emilio Massera a šéf vzdušných sil Orlando Ramon Agosti. Videla zemřel letos v květnu ve vězení, kde si odpykával doživotní trest za zločiny proti lidskosti

Zdroj:http://www.lidovky.cz/vojenska-junta-chtela-argentine-vladnout-az-do-roku-2000-ppl-/zpravy-svet.aspx?c=A131105_165419_ln_zahranici_msl

1 0
možnosti
LT

Díky. Článek není o dějinách Argentiny, proto jsem se jim logicky nevěnoval.

0 0
možnosti
PF

P68e27t53r 52F30r75ý17d33e41k

22. 7. 2015 17:15

Nejlepsi rceni, co jsem se behem sveho roku v Argentine naucil: 

Compra a un argentino por lo que vale y vendelo por lo que dice que vale

1 0
možnosti
LT

Jo, Argentinci to jsou chamulleros, jakým není rovno...

0 0
možnosti

No jo - levičáci. Kam vlezou se svými utopiemi, tam sto let tráva neroste. 

Škoda...Rv:-/

4 0
možnosti
LT

Je to bohužel tak, po Cristině potopa.

0 0
možnosti
ZH

Ziju v Recku, a tady to mělo podobne tendence a při cteni v určitých aspektech jako bych Recko videl. Argentina je ale preci jen jiny level. Totalni ekonomicky horor. Karma.

1 0
možnosti
LT

Přesně tak. Já mám k Řecku blízko (mluvím i řecky) a je to doslova malá Argentina v EU - líná a zkorumpovaná státní správa, fascinace levicí, klientelizmus a politika sloužící k vysávání veřejných prostředků. Jen to násilí a kriminalita je v Řecku neexistující - vraždit se na ulici je národní sport Latinoameričanů.

1 0
možnosti
RS

Dobre napsano. Informace lze najit i ve Wikipedii a svetove literature, ktere tyto udaje potvrzuji.

1 0
možnosti
VM

Nejsem schopen posoudit, jak to v Argentině vypadá, nikdy jsem se o to nezajímal. Budu-li věřit článku, a nemám důvod nevěřit, pak to tam asi dělají špatně, co se kompletně ekonomiky týká. Ale ať to čtu jak to čtu, vychází mi z toho pořád jedno. Oni nezaprodali (zatím) zemi globálnímu kapitálu. Oni mají pořád svou duši, nezaprodanou.

0 12
možnosti
OF

Moc pěkné R^. Kdysi jsem četl, že v Argentině si člověk může zabít krávu u cesty, jen kůži musí nechat na plotě nebo na stromě. To už dneska asi neplatí, co ?:-(

Jeden Kirchner, druhý Kirchner.To už tam mohla vládnout i ta slovenská Jana Kirchner, bordel  by byl stejný, ale víc by se u toho zpívalo...:-(

0 0
možnosti
LT

Díky. O krávách nic nevím.

0 0
možnosti
JF

Zajímavé a velmi dobře napsané, karmaR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Po semestru na Univerzitě v Buenos Aires, aktuálně v posledním ročníku VŠE v Praze. Zimní semestr 2013 jsem strávil na Katolické univerzitě v Santiagu de Chile.

Zaměřuji se na ekonomiku, politiku, dějiny a nerovnost v rozvojových zemích, v prvé řadě Latinské Americe. Svými články chci přispět k lepšímu povědomí Čechů o tomto překrásném regionu, neboť naše média jej opomíjí. 

Zamilován do Latinské Ameriky a jedné Chilanky, podnikl jsem několik cest do Chile, Argentiny a Uruguaye, projel křížem krážem Bolívii, prošel Velikonoční ostrov a navštívil Peru a Dominikánskou republiku.

Seznam rubrik